Méér grip op je gezondheid door …… dromen


Elke succesvolle verandering in je leven begint bewust of onbewust met een droom! In deze eerste stap op weg naar méér grip op je gezondheid, nodig ik je uit om een fijne plek te zoeken. Bij voorkeur ergens in de natuur, maar in huis kan natuurlijk ook. Ga daar ontspannen zitten of liggen en sluit, als je dat prettig vindt, je ogen. 

Dan wil ik je nu vragen om met je aandacht naar je HART te gaan en te voelen hoe je hart klopt … alleen voor jou … en dat al je hele leven lang … gewoon omdat jij het waard bent om voor te kloppen. Blijf nu met je aandacht bij je hart en kijk terug op je leven tot nu toe …

  • van welke facetten in je leven voel je dat je hart blij wordt? Kijk naar je gezondheid, maar ook naar liefde en romantiek, je familie en vrienden, je werk, plezier en ontspanning, je financiën, woonomgeving, je persoonlijke ontwikkeling, etc.
  • en van welke facetten voel je dat je hart ze liever anders zou zien?  

Adem nu een keer helemaal uit zodat je buik platter wordt en vervolgens weer rustig in zodat je buik weer boller wordt. Herhaal dit 3x en ga dan met je aandacht naar jouw toekomst. Hoe ziet de toekomst eruit die jij, vanuit je hart, voor jezelf wilt creëren? Droom hier maar zo levendig mogelijk over en zoom in op alle facetten van je leven om de details te ontdekken. 


Je zal merken dat sommige facetten meteen heel gedetailleerd en concreet zijn, maar voor andere is het nodig om er de komende tijd nog wat vaker over te dromen. Wanneer je dit gaat doen, zal je ook merken dat bepaalde details in de loop der tijd veranderen, gewoon omdat jij verandert!

Misschien denk je nu ‘Ja maar, dromen zijn bedrog!’ en dat klopt …… tenzij jij ze waarmaakt! Hoe je dat kunt doen? Daar kom ik in volgende stappen op terug. Ga nu eerst maar eens lekker dromen … en doe dat vooral groots en grenzeloos, want je bent in de veilige omgeving van je eigen mind!

Tip

Maak een collage met allerlei foto’s en quotes die het leven dat jij voor jezelf wilt creëren weergeven. Heb je geen tijdschriften en dergelijke in huis om foto’s uit te knippen, maak dan een digitale collage en print deze uit. Hang je collage op een plek waar je hem vaak tegenkomt. Ontdek je nu gaandeweg nieuwe details van je droomleven, dan pas je de foto’s gewoon wat aan. 

Alexandra en ik wensen je heel veel plezier met deze eerste stap naar méér grip op je gezondheid! En mocht je je collage met ons willen delen, voel je dan vrij om ons een foto te sturen, want we zijn erg nieuwsgierig 😉.

Vind je het lastig om te dromen over het leven dat je voor jezelf wilt creëren en wil je hier graag hulp bij? Als orthomoleculair therapeut en coach ondersteun ik je graag, dus stuur gerust een mail en dan maken we een afspraak voor een kosteloze telefonische kennismaking!