Hypnose


Problemen creëer je niet bewust. De werkelijke oorzaak van emotionele en lichamelijke problemen die je ervaart, bevinden zich dan ook in je onbewuste. Hypnose is een effectieve methode om je eigen onbewuste innerlijke wijsheid aan te spreken en geschikt voor het aanpakken van de meeste uiteenlopende problemen. 

Slim onbewuste

Op school leren we dat ons brein uit twee delen bestaat, namelijk een bewust en onbewust deel. Van alles dat we dagelijks doen en wat er in ons lichaam gebeurt regelen we slechts een klein deel (wetenschappers zeggen minder dan 10%) bewust. Zo is het bewuste deel verantwoordelijk voor je logica en redeneren, je kritische denken. Hiervan maak je bijvoorbeeld gebruik als je nieuwe dingen leert. Maar, dit bewuste deel is slechts het 'topje van de ijsberg', want veruit het grootste deel (ruim 90%) van alles dat we doen en wat er in ons lichaam gebeurt wordt geregeld door ons onbewuste. Hierbij kun je denken aan je ademhaling, hartslag, lichaamstemperatuur, spijsvertering, stofwisseling, wondgenezing, maar ook je herinneringen en gewoontes.

 

Vierentwintig uur per dag en 365 dagen per jaar komen er miljoenen prikkels (licht- en geluidsgolven, straling, gassen, etc) per seconde op je af. Deze informatiedeeltjes worden, met behulp van je ogen, oren, neus, mond en lichaam, door je onbewuste waargenomen en verwerkt tot beelden, geluiden, geuren, smaken, gevoelens, etc. Dit heeft tot gevolg dat je onbewuste een bijna onuitputtelijke bron is van informatie en oplossingen. Alle hulpbronnen die je nodig hebt om door je problemen heen te werken zitten dan ook in je. In tegenstelling tot je onbewuste, kun je bewust slechts 5 tot 9 prikkels per seconde verwerken. Hierdoor ben je je van veel van je hulpbronnen niet bewust en kun je deze dus ook nog niet inzetten. Onder andere met behulp van hypnose kun je nieuwe hulpbronnen in jezelf ontdekken en naar boven halen.

Hypnose

Hypnose bij Doelgericht Coaching in Westendorp

Sommige mensen hebben er heel spannende ideeën over, maar hypnose is een natuurlijke staat van zijn (trance) waarin je volledig geconcentreerd bent op een bepaald thema. In feite verkeren we meerdere keren per dag in een hypnotische trance. Bijvoorbeeld wanneer je zo opgaat in een boek of film dat je je niet meer echt bewust bent van wat er om je heen gebeurt. Of misschien overkomt het je wel eens dat je, als je vaak dezelfde route rijdt, aankomt op je plaats van bestemming en verrast denkt 'O, ik ben er al!' Zonder je er echt van bewust te zijn heb je een groot deel van je route veilig afgelegd. Dit noemen we snelweghypnose.

Persoonlijke coaching

Wanneer we tijdens de coaching gebruik maken van hypnose help ik je eerst om in hypnose te gaan. Dit gaat net als rijles. Ik vertel je hoe je in hypnose kunt gaan en jij kiest of je het wel of niet doet. In principe kan iedereen het leren. Alleen, net als bij rijles, heeft de één de slag sneller te pakken dan de ander. Het belangrijkste is dat jij jezelf toestaat om in hypnose te gaan en dat je vertrouwen hebt in de persoon die je begeleidt.

 

Zodra je in contact bent met je eigen interne belevingswereld van emoties, gevoelens en beelden kun je je concentreren op de diepere oorzaak van je probleem en daaraan werken. Hierbij ontdek je vaak ook oplossingen in jezelf waarvan je je in eerste instantie niet bewust was.

 

Wanneer je in hypnose bent zal je ervaren dat het heel ontspannend en verhelderend kan zijn. Ook zal je merken dat je gewoon hoort wat ik tegen je zeg en je ook prima kunt praten en denken. Mocht je de sessie willen onderbreken dan kan dat op ieder moment en na de sessie ga je wakker en fris weer naar huis.

 

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is hypnose geen wondermiddel. Om je doel te bereiken is het essentieel dat je je nieuwe oplossingen ook daadwerkelijk gaat inzetten in je dagelijks leven. Dit betekent onder andere dat je kritisch naar je eigen focus, gedachten, gevoelens en gedrag kijkt en daar waar je niet het gewenste resultaat krijgt andere keuzes gaat maken om zo je doel te bereiken.

Resultaat*

Balans herstellen met Doelgericht Coaching in Westendorp
  • Je vindt je eigen oplossingen voor de problemen die je ervaart
  • Je kunt al ontwikkelde kwaliteiten bewust inzetten op een manier die je dient
  • Je weet welke talenten je nog verder mag ontwikkelen
  • Je kunt beter omgaan met problemen die nu eenmaal bij het leven horen

* Dit resultaat kun je alleen bereiken wanneer je jezelf, tijdens en ook na het volgen van persoonlijk coaching, actief blijft ontwikkelen op basis van de, met behulp van je onbewuste, verkregen inzichten.

 

Klik hier voor de ervaringen van anderen

  

Klik hier voor de tarieven.