MatriXmethode 'Hoofdopruimen'


‘Hoofd opruimen’ is een praktische en effectieve methode die bij uitstek geschikt is voor mensen wie hun hoofd als vol en/of onrustig ervaren.

 

Zelf had ik ook ooit een vol en onrustig hoofd. Het was net een ballenbak, vol met verschillend gekleurde ballen die allemaal onwillekeurig door elkaar krioelden. Ik had er geen enkele controle over en het koste me enorm veel energie. Als gevolg hiervan voelde ik me moe en onrustig, ik piekerde voortdurend, was erg gespannen en kwam moeilijk in slaap, ik kon me slecht concentreren en als er iets vervelends gebeurde dan schoot ik totaal in de stress.

 

Toen kwam de MatriXmethode op mijn pad en hiermee leerde ik om eenvoudig orde in de 'chaos' te scheppen. Ik creëerde rust en overzicht in mijn hoofd en maakte ruimte voor de dingen die ècht belangrijk voor mij zijn! Daarnaast kreeg ik meer inzicht in mijzelf, waardoor ik beter zag op welke punten ik mijn leven nog verder kon verbeteren. Wat ik vervolgens in alle rust ben gaan doen! Betekent dit dat ik nooit onrust ervaar? Nee hoor, ik kan het alleen ook eenvoudig weer oplossen door mijn hoofd even op te ruimen.


Werkwijze

Wanneer we ons huis, de schuur of zolder hebben opgeruimd geeft dit een prettig opgeruimd gevoel. Je hebt uitgezocht wat je wilt bewaren en wat niet. Wat je wilt bewaren heb je een (nieuwe) plek gegeven waar je het makkelijk kunt terugvinden. Wat je niet wilt bewaren heb je weg gedaan en zo heb je overzicht en ruimte voor nieuwe dingen gecreëerd. Je hoofd opruimen gaat op dezelfde manier, alleen dan via je eigen interne belevingswereld.

 

24 uur per dag, 365 dagen per jaar en dat al je hele leven lang komt er via je zintuigen allerlei informatie (beelden, geluiden, geuren, smaken en gevoelens) bij je binnen. Deze informatie wordt verwerkt en opgeslagen in je interne bevingswereld. In de loop van je leven heb je deze belevingswereld onbewust op een bepaalde manier ingericht. Alleen wanneer je hiervoor een niet zo’n handige manier hebt gekozen kun je er flink last van hebben. Sterker nog, het kan je op den duur zowel geestelijk als lichamelijk volledig uitputten!

 

Wat bewaar jij eigenlijk allemaal in je hoofd? Hoeveel ruimte heb je voor jezelf en wat jij belangrijk vindt? Wat zou je uit je hoofd willen 'deleten' of ergens anders willen bewaren? Voor welke nieuwe dingen zou je graag ruimte willen maken? 

Persoonlijke coaching

Een coachingstraject bestaande uit 2 persoonlijke sessies ‘Hoofd opruimen’, van gemiddeld zo’n 1,5 uur, is meestal voldoende om deze methode te leren. Tijdens de eerste sessie begeleid ik je bij het, op creatieve wijze, ont-dekken van de manier waarop jij informatie verwerkt. De manier die chaos en/of onrust in je hoofd veroorzaakt. Vervolgens brengen we in kaart wat je graag zou willen veranderen om meer rust en ruimte te creëren. Tot slot leer ik je hoe je dit ook daadwerkelijk kunt realiseren, zodat je er zelf in je dagelijks leven mee aan de slag kunt. Jouw ervaringen met je nieuwe opgeruimde hoofd vormen de basis voor de tweede sessie. Hierin ondersteun ik je, waar nodig, bij het optimaliseren van je nieuwe werkwijze, zodat je je hoofd ook in de toekomst opgeruimd kunt houden.  

 

Het mooie van de MatriXmethode is dat je geen inhoudelijke details hoeft te delen. Je kunt het volledige proces in de veilige omgeving van je eigen mind doorlopen!

Workshop

Gezien het feit dat je geen inhoudelijke details hoeft te delen bij het opruimen van je hoofd, leent deze methode zich ook prima voor het werken in een groep. Wanneer je met een groep van 4 tot 6 personen (vriendinnen, collega’s, etc) bent, kan ik ook een workshop 'Hoofd opruimen' voor jullie verzorgen. Hierbij plannen we 2 groepssessies, van gemiddeld zo’n 2 uur, die op een door jullie gewenste locatie in de buurt van Westendorp kan plaatsvinden of (indien gewenst) in mijn praktijk.

Resultaat*

  • Je hoofd is opgeruimd
  • Je voelt je weer rustig en in balans
  • Je hebt inzicht in hoe jij nieuwe informatie verwerkt
  • Je kunt ook in de toekomst je hoofd opgeruimd houden
  • Je weet op welke punten jij je leven nog verder kunt verbeteren

* Dit resultaat kun je alleen bereiken wanneer je tijdens en ook na het volgen van een persoonlijk coachingstraject of workshop ‘Hoofd opruimen’ actief met de methode aan de slag gaat.

 

Klik hier voor de ervaringen van anderen

  

Klik hier voor de tarieven.

Aanmelding


Wanneer je belangstelling hebt voor een coachingstraject of workshop ‘Hoofd opruimen’ kun je hierover te allen tijde telefonisch of per mail contact met mij opnemen.

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867