Veelgestelde vragen


Is iedereen te hypnotiseren?

Ja, iedereen is te hypnotiseren. Hypnose is namelijk een natuurlijke staat van bewustzijn (trance). In feite verkeren we meerdere keren per dag in een hypnotische trance. Bijvoorbeeld wanneer je zo opgaat in een boek of film dat je je niet meer bewust bent van wat er om je heen gebeurt. Of misschien overkomt het je wel eens dat je, als je vaak dezelfde route rijdt, aankomt op je plaats van bestemming en denkt 'Oh, ben ik er al?'. Zonder je er echt van bewust te zijn heb je een groot deel van je route veilig afgelegd. Dit noemen we snelweghypnose.

 

Doelbewust in hypnose gaan, bijvoorbeeld in therapie, is iets dat iedereen kan leren. Bij de één gaat het misschien wat makkelijker of sneller dan bij de ander, maar iedereen kan het. Het belangrijkste is dat je het zelf wilt en dat je vertrouwen hebt in de therapeut die je begeleidt. 

Hypnose bij Doelgericht Coaching in Westendorp

Kan ik tegen mijn wil in gehypnotiseerd worden?

Nee, om in hypnose te gaan is je eigen bereidheid hiertoe van essentieel belang, je moet er namelijk zelf actief aan meewerken. Je moet jezelf toestaan om in hypnose te gaan. Als jij niet in hypnose wilt dan kan een hypnotherapeut je met de beste wil van de wereld niet in hypnose brengen. 

Kan het gebeuren dat ik niet uit hypnose kom?

Nee, dit kan niet. Je komt altijd uit hypnose, hetzij doordat de hypnotherapeut je eruit haalt, hetzij doordat je uit jezelf uit de staat van hypnose gaat. Iedereen gaat volledig wakker, helder en fris weer naar huis.

Kan ik ook geholpen worden met hypnose als ik liever niet over mijn probleem wil praten?

Ja dat kan. Behalve de grote lijnen van je verhaal hoef je bij hypnose geen pijnlijke details te vertellen. 

Hoe lang houden de veranderingen aan?

De veranderingen zijn, in bijna alle gevallen, direct en blijvend. Het kan zijn dat er kort na de sessie(s) zo nu en dan nog een verdwaalde 'oude' gedachte in je opkomt, maar dat is alleen maar een gedachte en daar kun je, net als bij een wolk, gewoon even naar kijken en hem dan voorbij laten drijven.

Wat is het verschil tussen hypnotherapie en wat ik zie tijdens een hypnoseshow?

In therapie gebruiken we hypnose doelgericht om mensen te helpen om door een probleem heen te werken en wordt er professioneel met je omgegaan.

 

Tijdens een hypnoseshow willen mensen iets van hypnose zien en een leuke avond hebben. Je kunt je vast wel voorstellen dat een hypnotiseur voor een zaal met mensen geen persoonlijke issues met iemand kan uitwerken. Om deze reden wordt een show op een humoristische manier neergezet. Echter, iedereen wie deelneemt aan een hypnoseshow weet heel goed wat hij doet en kan daar ook op elk door hem gewenst moment mee stoppen. 

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867