Ervaringen Training Slank en in Balans met Hypnose


De training Slank en in Balans met Hypnose is een uitgebreide variant op het Virtuele Maagband Programma.

Virtuele Maagband Programma

Voordat ik met het virtuele maagband programma begon was ik altijd moe. Geen zin in dingen en het liefste maar thuis. Geen energie en veel emoties, die ik onder controle hield met ‘Ik mag nu wel iets lekkers’, ‘Ik heb dat wel verdiend’, ‘Arme ik’ .....enz.

 

Toen ik met het maagband programma begon, ging het eigenlijk boven verwachting goed.

Meer energie, geen tussentijdse snacks of snoepen en heerlijk iedere dag een eind lopen.

 

Ik ben steeds beter in balans en doe mijn oefeningen ook iedere dag trouw. Ik sta beter en positiever in het leven en het wordt alleen maar beter. Dat heeft inmiddels geleid tot het resultaat van ruim 13 kg minder gewicht.

 

Ik kijk positief naar de toekomst. Ik weet het, ik ben er nog niet, er moeten nog een aantal kilo’s af, maar dat gaat me gewoon lukken. Maaike heeft mij met behulp van het virtuele maagband programma de handvaten gegeven om dit te bereiken. Dit was zonder haar nooit gelukt (denk aan de vele lijnpogingen die hiervoor al ondernomen zijn).

 

Helma - 53 jaar

 

Virtuele Maagband Programma

Een paar maanden geleden kwam er iets moois op mijn pad.

 

Met mijn 113 kg was ik veel te zwaar geworden en erg onzeker over wie ik was. Dit straalde ik ook uit naar de buitenwereld. Mijn lichaam en geest waren futloos en zeer negatief. Er moest wel degelijk wat met mij gebeuren anders zou mijn leven steeds zwaarder en moeilijker worden.

 

Wat ik allemaal niet heb geprobeerd om af te vallen … niet te filmen. Van shake tot acupunctuur, maar alles was tijdelijk en dan vlogen de kilo’s er weer op.

 

Een vriendin van mij kwam met het virtuele maagbandprogramma. Tja daar had je weer zoiets …. Een weekje later kwam ik bij mijn schoonmoeder en zij had een krantenartikel uitgeknipt. Het kon niet anders dan dat dit op mijn pad is gekomen. Mijn interesse was gewekt.

 

Al snel vond ik haar op Google (Doelgericht Coaching in Westendorp) en heb ik haar gebeld. Drie weken later, op 23-5-2017, hadden we de afspraak ingepland. Intussen via de mail een heleboel huiswerk gekregen. Pfff waarom zoveel huiswerk? Al snel was dat wel duidelijk. Jij gaat op zoek. Zij is een coach en ze helpt je uitzoeken waarom je bepaalde dingen doet zoals je ze doet.

 

Wil je ook echt veranderen?

Ga je ook alles proberen wat ze je aanreikt?

Ben jij ook eerlijk tegen jezelf en durf je dat ook op te schrijven?

Of verzin je maar wat om leuk bij haar over te komen?

 

Nou het was best lastig en erg confronterend. Wie, wat, waar, waarom en hoe. Als je echt wilt veranderen dan ben je op de juiste plek. Ik heb mezelf opengesteld voor haar zodat zij samen met mij op zoek kon gaan waarom ik bepaalde dingen deed, zoals snoepen, door eten, geen stop hebben met snaaien.

 

Het zoeken naar waarom was voor mij het moeilijkst. Je barst van de smoesjes en verzint overal wel wat op. Juist dat blokkeert het helder nadenken. Ik dacht dat ik het antwoord wist toen ik weer bij haar kwam, maar niet dus. Zo vervelend. Maar met alle dingen die ik vertelde wist zij mij te zeggen waar mijn trigger zat.

 

Dit was voor mij een doorbraak, ik kon nu werken aan een nieuwe Karin die ik wil zijn.

 

Weken gaan voorbij met vallen, opstaan en nieuwe dingen uitproberen. Op het moment toen mijn maagbandje was geplaatst viel er een last van mijn schouder. Het komt allemaal goed met mij. Natuurlijk heb ik mijn momenten en dan denk ik terug aan wat Maaike heeft gezegd. Als JIJ iets wilt, moet JIJ ervoor gaan. Jouw lichaam werkt hard voor jou, dus dan is het aan jou om er goed voor te zorgen en het niet te gebruiken als afvalbak!

 

Ik ben hier heel sterk uitgekomen en heb heel wat kilo's achter mij gelaten. Ik weeg nu 94 kg en heb nog een lange weg te gaan. Maar ik weet dat ik het kan.

 

Het is fijn dat je iemand hebt die je kan helpen het juiste pad te vinden, die je tools geeft om mee verder te gaan en het vertrouwen geeft dat je het kunt. Ik heb de audio sessies nog die ik geregeld luister, maar ik ga haar missen in haar begeleiding tijdens de hypnose, de warmte en de rust. Maar ik weet ook, ons lijntje is kort en ik kan haar altijd bereiken.

 

Maaike bedankt, je bent de zonnebloem in mijn moeilijke tijd.

 

Karin - 36 jaar - Keurmeester

Virtuele Maagband Programma

In het voorjaar van 2016 zit ik op een morgen de krant te lezen. Hierin staat een artikel over Maaike uit Westendorp en haar virtuele maagband programma. Op dat moment waren er plannen om definitief te stoppen met roken; dat betekent bij mij dat de kilo's erop vliegen. Ik ben nl een Bourgondiër en dacht dit is misschien wel een oplossing voor mij. ..................... Lange stilte ...................poging mislukt.

 

Begin september doe ik weer een poging te stoppen met roken; dit gaat goed. Gelijk dacht ik weer aan het zwaarder worden (nog zwaarder dan ik al ben). De gedachte aan het artikel van Maaike en het maagband programma komen weer boven. Effe Googlen. Gelijk een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Eind september eerste sessie: het plaatsen van de maagband onder hypnose. Daarna vliegen de kilo's eraf. Na nog een paar sessies is midden december de laatste afspraak. Ik zit dan op de helft van de kilo's die ik kwijt wil. Doelstelling is juli 2017 mijn gewenste gewicht te bereiken. Ik ben dan 33.2 kilo kwijt.

 

Dit programma heeft mij enorm geholpen om de kilo's kwijt te raken, je moet zelf wel veel discipline hebben. Minder en verantwoord eten en extra beweging zijn de belangrijkste spelregels. Ik voel me veel fitter en ben weer fanatiek aan het fietsen en wandelen. Ik kan het iedereen aanraden die gewicht wil verliezen.

 

Maaike verdient het om genomineerd te worden voor coach van het jaar!!

 

Ben - 61 jaar - ZZPer in de bouw

Virtuele Maagband Programma

Mijn naam is Brigitte, ik ben 56 jaar en ik ben zelfstandig ondernemer. Ik ben in september begonnen met mijn eerste sessie, waarbij ik kennis heb gemaakt met hypnose. Spannend vond ik dat, maar door de rustige en behulpzame benadering van Maaike heb ik dit als heel bijzonder en fijn ervaren.

 

Mijn ervaringen met de virtuele maagband zijn alleen maar positief. Ik heb in 3 maand tijd mijn streefgewicht bereikt en voel mij heel erg goed. Ik voel me fit en vol levenslust. Dit heb ik te danken aan Maaike, die bij mij onder hypnose de virtuele maagband heeft geplaatst. Helemaal niet griezelig, zeker ook omdat alles goed wordt begeleid door haar. Voor mij hebben ook de sessies die je thuis elke dag beluistert heel positief en motiverend gewerkt.

 

Wat ik erg fijn vond aan dit traject, is dat het niet alleen maar gaat om het verliezen van gewicht, maar dat Maaike ook heel veel aandacht schenkt aan je geestelijk welzijn en dat ze je ook helpt om eventuele problemen op te lossen.

 

Alleen maar positieve ervaringen dus en ik kan het traject dan ook van harte aanbevelen.

 

Brigitte - 56 jaar - Onderneemster

Virtuele Maagband Programma

Ik ben moeder van twee jonge kinderen wat de nodige dag vulling met zich mee brengt. Hierdoor zette ik mijzelf vaak op een tweede plek ivm tijdgebrek. Daarnaast, door de drukte om mij heen tijdens de maaltijden, at ik vaak onbewust. Ik was wel bezig met de voedingskeuze, maar eigenlijk niet met de hoeveelheden.

 

Nu, na een kleine 3 maand, ben ik nog steeds moeder van twee jonge kinderen (gelukkig wel J) alleen heb ik mijn dagen wel anders ingedeeld. Bewustwording van mijn gewoontes en aanpassingen gedaan in mijn eetgewoontes. Daarnaast is het belangrijkste wel: luisteren naar mijn gevoel. Vooral het gevoel van de maag beluisteren is voor mijn een eyeopener geweest. 

 

Hoe ik het programma ervaren heb? In twee woorden: Heel apart!

 

De hypnose ervaringen zijn al een ervaring op zich. Het zware gevoel in je lichaam in combinatie met de heldere belevingen van je onderbewuste is een hele aparte gewaarwording. Daarnaast heb je lichamelijk het idee dat je aan de stoel gekluisterd zit, maar geestelijk krijg je alles mee en weet je achteraf alles nog.

 

De maagband is ook een hele aparte ervaring. In het begin wat onwerkelijk als je ziet welke hoeveelheden je maar kan eten, maar het werkt echt. De porties zijn meer dan gehalveerd, waarna ik echt vol zit. Tussendoortjes eet ik niet meer, ook geen behoefte aan. 

   

Sommige patronen/gewoontes kosten wel de nodige tijd om je die eigen te maken. Wat zich na enige tijd ook wel weer een weg vindt. Daarnaast zijn andere patronen ook zo verdwenen zonder er moeite voor te doen.   

 

Meike - 31 jaar - Verpleegkundige

Virtuele Maagband Programma

Mijn gewicht is van kinds af aan al een probleem geweest. Ik was een heel dik kind (zeker voor die tijd) en was daar erg ongelukkig onder. Toen ik ouder werd ben ik af gaan vallen en heb mezelf beloofd nooit meer dik te worden. Dat is een levenslange strijd geweest van lijnen en weer bijkomen en weer lijnen, tot ik de laatste jaren dreigde deze strijd te verliezen omdat, wat ik ook probeerde, ik alleen maar bijkwam. Ik kon mij daar niet bij neerleggen temeer daar er ernstige hart- en vaatziekten en diabetes in de familie voorkomen.

 

Het Virtuele Maagband Programma was een verademing. Eten was niet langer een obsessie, de maagband zorgde ervoor dat ik een voldaan gevoel had ondanks de kleine porties. De richtlijnen voor succes waren niet moeilijk te volgen, gezond en gevarieerd eten was mijn levensstijl al lang geworden en nu wierp het eindelijk vruchten af. Drie keer per dag maar een kleine maaltijd en ondertussen gewoon met andere dingen bezig zijn in plaats van met eten. Ik werd kieskeurig, als ik het eten niet heel erg lekker vond, liet ik het staan. Ik kreeg (en heb nog steeds) plezier in bewegen. Ik móet gewoon bewegen elke dag, al is het maar een wandeling. De hypnosesessies waren heel bijzonder; heerlijk ontspannen en niet –zoals veel mensen vaak denken- dat ik helemaal ‘weg’ was, ik kon nog gewoon mijn gezonde verstand gebruiken en bewust meemaken wat er gebeurde.

 

Ik val nog steeds af, heb bijna mijn streefgewicht bereikt alhoewel dat niet meer belangrijk is, net zomin als de weegschaal. Ik voel me fantastisch, pas weer in al mijn kleren, sommige dingen zijn zelfs te groot (hè wat jammer nou ;-) ) Ik heb meer zelfvertrouwen, ben zelfbewuster, voel me sterker en gezonder en eten speelt niet langer de (vervelende!) hoofdrol in mijn leven.

 

Ik ben nieuwsgierig naar de toekomst, wat het nog voor mij in petto heeft nu er ruimte is voor andere zaken. Ik heb er vertrouwen in dat gewichtsschommelingen niet langer aan de orde zullen zijn. En mocht dat wel zijn na een feestje of vakantie, dan zal dat geen probleem zijn omdat ik weet hoe ik dat weer kan aanpakken. 

 

José - 54 jaar - managementassistente in de GGZ 

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03