Ervaringen


Met enige regelmaat vragen mensen mij naar ervaringsverhalen van cliënten. Naar aanleiding van deze verzoeken zal ik de komende tijd cliënten benaderen met de vraag of ze bereid zijn om hun verhaal te delen op mijn website. Inmiddels heb ik verschillende reacties mogen ontvangen en de komende tijd zal ik deze pagina verder uitbreiden met nieuwe reacties.

Burn-out

Ik ben, na meerdere therapieën gevolgd te hebben, uiteindelijk bij Doelgericht Coaching terecht gekomen.

 

Mijn leven stond behoorlijk op z’n kop na een flinke burn-out. Een burn-out heb je niet ineens, het is een opeenstapeling van allemaal vervelende dingen, zaken uit het verleden, zaken waarin je je niet happy voelt. In mijn geval heeft het zich jaren opgestapeld en ging het lampje ineens uit. Hyperventilerend, onzeker, nergens plezier meer in, down, het lichaam doet echt overal pijn, vermoeidheid, kortom……… best een malaise. Mijn hoofd stond niet meer stil en ik kwam er niet meer uit. Ook wil ik graag afvallen en ik werd dan ook getriggerd door de advertentie over de Virtuele Maagband. Uiteindelijk hebben we samen besloten om toch eerst mijn andere angsten aan te pakken en dat is goed gelukt.

 

Ik was van een zelfverzekerde, -bewuste, vrolijke en sportieve vrouw veranderd in een onzeker mens dat wat ze ook probeerde, het niet voor elkaar kreeg om de draad weer op te pakken. Maaike heeft me, d.m.v. haar aanpak en hypnotherapie, in laten zien dat ik het zelf toch echt in de hand heb en het ook daadwerkelijk zelf kan.

 

De sessies waren erg prettig in een rustige sfeer, alle tijd en gericht op het probleem waar ik op dat moment tegenaan liep. Hypnotherapie is zeker geen rare therapie, of eng , het is alsof je je in een fijne luie doezelstand begeeft maar daarnaast wel alles meekrijgt. Je hebt het te allen tijde nog altijd zelf in de hand.

 

Ik heb d.m.v. de handvaten die Maaike mij gegeven heeft verschillende ontwikkelingen doorgemaakt, maar het blijft steeds hard werken om te bereiken wat je graag wilt. Inmiddels sta ik weer met beide benen op de grond, heb mijn leven weer in de hand en zie het zonnig tegemoet. Met veel zaken die ik nu onderneem heb ik in mijn achterhoofd de handvaten die mij aangereikt zijn. Dit resulteert weer in kleine succesjes en zodra je merkt dat er ook weer dingen goed gaan, stapelen de succesjes zich ook weer op.

 

Ik zie de toekomst nu weer positief tegemoet, ondanks het feit dat mij het afvallen nog niet is gelukt…. Hiermee ga ik binnenkort aan de slag. Dat is weer een kwestie van concentratie op wat ik echt wil bereiken, welk doel ik voor ogen heb. De aangereikte handvaten weer gebruiken…… en ook dit gaat mij lukken!!

 

Vrouw - 51 jaar - Administratief medewerker bij een technisch ingenieursbedrijf

Onvervulde kinderwens

Eigenlijk was ik niet opzoek naar therapie of coaching. Maar, na heel veel dingen te hebben gedaan, zoals acupunctuur, energetische massage, homeopathie, enz. die mij veel gebracht hebben, had ik nog niet het resultaat waar ik op hoopte. Door de ervaring van een vriendin die bij Maaike in de praktijk is geweest werd ik zo nieuwsgierig en enthousiast, dat ik Maaike mailde met mijn verhaal. Na en een telefonische kennismaking, waar ik meteen een goed gevoel bij had, hebben we een afspraak gemaakt.

 

Ik zal kort even mijn verhaal vertellen.

Wij hebben al heel veel jaren een kinderwens die helaas NOG niet vervuld is. Na ivf-behandelingen, welke helaas niet op een zwangerschap uitliepen, en een aantal natuurlijke zwangerschappen, welke helaas in een miskraam eindigden, ben je het vertrouwen in je eigen lichaam kwijt. Met als heftige uitspraak van mijn huisarts 'Ik zou me gaan richten op adoptie, want je zult nooit moeder gaan worden'. Zo, Bam Bam Bam!

 

Dan wordt er gezegd dat je het moet loslaten, een plekje moet geven. Met je gevoel weet je dat het beter is, maar in je hoofd kun je dat niet. Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd en je leeftijd gaat mee spelen, waardoor je vaak de vraag krijgt 'Hoelang zijn jullie samen?', 'Hoe lang ben je getrouwd?', 'Wordt het niet eens tijd voor een volgende stap?'...... Hierdoor genoot ik eigenlijk niet van de leuke dingen, maar liet het mijn leven beheersen. Daar was ik zo klaar mee!! Ik wilde zo graag genieten van ons mooie leven en dankbaar zijn voor de dingen die we wel hebben. Ik wilde niet kijken naar de dingen wie we niet hebben, want eigenlijk hebben we alles wat ons hartje begeerd, maar NOG geen kindje. Ik zag het juist andersom, we hebben geen kindje en verder keek ik niet.

 

Toen kwam de dag dat ik naar Maaike ging. Best spannend vond ik, maar bij Maaike aangekomen werd ik heel enthousiast door haar ontvangen. Er hing een hele fijne rustige energie en ze gaf me meteen een vertrouwd gevoel. Maaike ging mij vragen stellen naar aanleiding van ons telefoongesprek en papieren die ik moest invullen en naar haar moest terugsturen. Hierdoor had ik eigenlijk meteen zoiets van 'Jeetje zeg, denk ik zo, ik vul het eigenlijk zelf in en niemand verwacht dit van mij'.

 

Toen kwam de hypnose. Ik vond dat best spannend, maar doordat ik ook op meditatie had gezeten wist ik hoe ik moest ontspannen en ging dat heel makkelijk. Ik vond het zo'n mooie ervaring. Je was erbij, maar je onderbewuste gaf antwoord en niet je hoofd. Ik merkte meteen na mijn eerste afspraak al verschil. Ik had gevoel dat ik hele dagen een lach op mijn gezicht had en mijn ogen straalden weer (dat zag mijn omgeving). En wat ik nog het mooiste en fijnste vond was dat ik zoveel innerlijke rust voelde.

 

Wat Maaike als huiswerk mee gaf was een dagboek bijhouden, je afsluiten van alle negatieve energie door middel van spiegels en aardingsoefeningen. Door je dagboek terug te lezen zie je dat je eigenlijk meteen al stappen maakt.

 

Bij de volgende afspraak ga je de afgelopen weken doorspreken en kwamen er dingen naar boven waar ik nooit over had nagedacht, mijn angst en onzekerheid had ik overgenomen van mijn moeder terwijl ik bij haar in de buik groeide. Dit hebben wij onder hypnose aangepakt. Zo ontzettend mooi hoe dat gaat en werkt.

 

Een opdracht was ook hoe jij wilt dat jij straks bent en dat je al gaat doen alsof jij deze jij bent. Dat heeft mij enorm geholpen. Ik heb zelf ook een moodboard gemaakt van hoe ik de toekomst zie met kinderen en zonder kinderen, want het doel wat ik wilde bereiken was dat ik ongeacht de situatie gelukkig ben.

 

Dankzij Maaike heb ik mijn doel bereikt. Door mijn onderbewuste aan te pakken ben ik wie ik nu ben. Ik ben een heel gelukkig mens, wie wel ziet hoe de toekomst gaat lopen en wie ongeacht de situatie heel gelukkig en dankbaar is en echt van het leven geniet. Zelfs van de hele kleine dingen. Ik zie wat ik wel heb en kijk vooruit.

 

Ik zou iedereen Maaike adviseren. Haar als persoon, haar deskundigheid en betrokkenheid.

 

Groetjes van een heel gelukkige vrouw!!!!

 

Femke - 35 jaar - Onderneemster

Nachtmerries en stress

Ik ben Frans, 71 jaar, van beroep metselaar en nu met pensioen. Verschillende ziektes, mijn vrouw en ik allebei kanker en ik de ziekte van Ménière, brachten veel verdriet mee en het was moeilijk om daarmee om te gaan. Het gevolg was slecht slapen, veel nachtmerries en dat was de reden voor hulp via coaching en hypnotherapie. Ik heb de sessies als zeer positief ervaren. De coach (Maaike) maakte op mij een heel kundige en rustige indruk. Ik heb gemerkt dat je, als je het wilt, nooit te oud bent om iets te leren. Ze gaf uitleg over hoe je met problemen kunt omgaan en het een keer vanuit een andere invalshoek kunt bekijken. De hypnotherapie was een heel bijzondere ervaring, het heeft me goed gedaan. Ik kan weer goed slapen, de nachtmerries zijn gelukkig weg. Ik ben rustiger geworden en kan weer verder met minder stress. Dankzij Maaike heb ik andere inzichten in het leven gekregen, waarvoor ik haar zeer dankbaar ben. Tot slot wil ik iedereen aanraden om, als er problemen zijn, met Maaike contact op te nemen. Maaike nogmaals bedankt.

Groeten Frans

 

Frans - 71 jaar - Pensioen 

Virtuele Maagband Programma

In het voorjaar van 2016 zit ik op een morgen de krant te lezen. Hierin staat een artikel over Maaike uit Westendorp en haar virtuele maagband programma. Op dat moment waren er plannen om definitief te stoppen met roken; dat betekent bij mij dat de kilo's erop vliegen. Ik ben nl een Bourgondiër en dacht dit is misschien wel een oplossing voor mij. ..................... Lange stilte ...................poging mislukt.

 

Begin september doe ik weer een poging te stoppen met roken; dit gaat goed. Gelijk dacht ik weer aan het zwaarder worden (nog zwaarder dan ik al ben). De gedachte aan het artikel van Maaike en het maagband programma komen weer boven. Effe Googlen. Gelijk een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Eind september eerste sessie: het plaatsen van de maagband onder hypnose. Daarna vliegen de kilo's eraf. Na nog een paar sessies is midden december de laatste afspraak. Ik zit dan op de helft van de kilo's die ik kwijt wil. Doelstelling is juli 2017 mijn gewenste gewicht te bereiken. Ik ben dan 33.2 kilo kwijt.

 

Dit programma heeft mij enorm geholpen om de kilo's kwijt te raken, je moet zelf wel veel discipline hebben. Minder en verantwoord eten en extra beweging zijn de belangrijkste spelregels. Ik voel me veel fitter en ben weer fanatiek aan het fietsen en wandelen. Ik kan het iedereen aanraden die gewicht wil verliezen.

 

Maaike verdient het om genomineerd te worden voor coach van het jaar!!

 

Ben - 61 jaar - ZZPer in de bouw

Virtuele Maagband Programma

Mijn naam is Brigitte, ik ben 56 jaar en ik ben zelfstandig ondernemer. Ik ben in september begonnen met mijn eerste sessie, waarbij ik kennis heb gemaakt met hypnose. Spannend vond ik dat, maar door de rustige en behulpzame benadering van Maaike heb ik dit als heel bijzonder en fijn ervaren.

 

Mijn ervaringen met de virtuele maagband zijn alleen maar positief. Ik heb in 3 maand tijd mijn streefgewicht bereikt en voel mij heel erg goed. Ik voel me fit en vol levenslust. Dit heb ik te danken aan Maaike, die bij mij onder hypnose de virtuele maagband heeft geplaatst. Helemaal niet griezelig, zeker ook omdat alles goed wordt begeleid door haar. Voor mij hebben ook de sessies die je thuis elke dag beluistert heel positief en motiverend gewerkt.

 

Wat ik erg fijn vond aan dit traject, is dat het niet alleen maar gaat om het verliezen van gewicht, maar dat Maaike ook heel veel aandacht schenkt aan je geestelijk welzijn en dat ze je ook helpt om eventuele problemen op te lossen.

 

Alleen maar positieve ervaringen dus en ik kan het traject dan ook van harte aanbevelen.

 

Brigitte - 56 jaar - Onderneemster

Virtuele Maagband Programma

Ik ben moeder van twee jonge kinderen wat de nodige dag vulling met zich mee brengt. Hierdoor zette ik mijzelf vaak op een tweede plek ivm tijdgebrek. Daarnaast, door de drukte om mij heen tijdens de maaltijden, at ik vaak onbewust. Ik was wel bezig met de voedingskeuze, maar eigenlijk niet met de hoeveelheden.

 

Nu, na een kleine 3 maand, ben ik nog steeds moeder van twee jonge kinderen (gelukkig wel J) alleen heb ik mijn dagen wel anders ingedeeld. Bewustwording van mijn gewoontes en aanpassingen gedaan in mijn eetgewoontes. Daarnaast is het belangrijkste wel: luisteren naar mijn gevoel. Vooral het gevoel van de maag beluisteren is voor mijn een eyeopener geweest. 

 

Hoe ik het programma ervaren heb? In twee woorden: Heel apart!

 

De hypnose ervaringen zijn al een ervaring op zich. Het zware gevoel in je lichaam in combinatie met de heldere belevingen van je onderbewuste is een hele aparte gewaarwording. Daarnaast heb je lichamelijk het idee dat je aan de stoel gekluisterd zit, maar geestelijk krijg je alles mee en weet je achteraf alles nog.

 

De maagband is ook een hele aparte ervaring. In het begin wat onwerkelijk als je ziet welke hoeveelheden je maar kan eten, maar het werkt echt. De porties zijn meer dan gehalveerd, waarna ik echt vol zit. Tussendoortjes eet ik niet meer, ook geen behoefte aan. 

   

Sommige patronen/gewoontes kosten wel de nodige tijd om je die eigen te maken. Wat zich na enige tijd ook wel weer een weg vindt. Daarnaast zijn andere patronen ook zo verdwenen zonder er moeite voor te doen.   

 

Meike - 31 jaar - Verpleegkundige

Virtuele Maagband Programma

Mijn gewicht is van kinds af aan al een probleem geweest. Ik was een heel dik kind (zeker voor die tijd) en was daar erg ongelukkig onder. Toen ik ouder werd ben ik af gaan vallen en heb mezelf beloofd nooit meer dik te worden. Dat is een levenslange strijd geweest van lijnen en weer bijkomen en weer lijnen, tot ik de laatste jaren dreigde deze strijd te verliezen omdat, wat ik ook probeerde, ik alleen maar bijkwam. Ik kon mij daar niet bij neerleggen temeer daar er ernstige hart- en vaatziekten en diabetes in de familie voorkomen.

 

Het Virtuele Maagband Programma was een verademing. Eten was niet langer een obsessie, de maagband zorgde ervoor dat ik een voldaan gevoel had ondanks de kleine porties. De richtlijnen voor succes waren niet moeilijk te volgen, gezond en gevarieerd eten was mijn levensstijl al lang geworden en nu wierp het eindelijk vruchten af. Drie keer per dag maar een kleine maaltijd en ondertussen gewoon met andere dingen bezig zijn in plaats van met eten. Ik werd kieskeurig, als ik het eten niet heel erg lekker vond, liet ik het staan. Ik kreeg (en heb nog steeds) plezier in bewegen. Ik móet gewoon bewegen elke dag, al is het maar een wandeling. De hypnosesessies waren heel bijzonder; heerlijk ontspannen en niet –zoals veel mensen vaak denken- dat ik helemaal ‘weg’ was, ik kon nog gewoon mijn gezonde verstand gebruiken en bewust meemaken wat er gebeurde.

 

Ik val nog steeds af, heb bijna mijn streefgewicht bereikt alhoewel dat niet meer belangrijk is, net zomin als de weegschaal. Ik voel me fantastisch, pas weer in al mijn kleren, sommige dingen zijn zelfs te groot (hè wat jammer nou ;-) ) Ik heb meer zelfvertrouwen, ben zelfbewuster, voel me sterker en gezonder en eten speelt niet langer de (vervelende!) hoofdrol in mijn leven.

 

Ik ben nieuwsgierig naar de toekomst, wat het nog voor mij in petto heeft nu er ruimte is voor andere zaken. Ik heb er vertrouwen in dat gewichtsschommelingen niet langer aan de orde zullen zijn. En mocht dat wel zijn na een feestje of vakantie, dan zal dat geen probleem zijn omdat ik weet hoe ik dat weer kan aanpakken. 

 

José - 54 jaar - managementassistente in de GGZ 

Groepssessie 'Hoofd opruimen'

Ik vond het echt leuk! En je gelooft het niet maar het werkt dus echt! Dit is iets wat ik gisteren niet had gedacht. Ik kan de dingen echt scheiden nu en weg zetten. Heerlijk wat een rust! Hoe je het deed vond ik prettig en duidelijk. Dank je wel voor je tijd en mijn lege hoofd!

 

Sylvia - 46 jaar - onderneemster

Groepssessie 'Hoofd opruimen'

Ik vond het erg bijzonder gisteren en dat het blijkbaar zo kan werken. Voelt voor mij goed; heb het idee dat alles voor nu op de juiste plek in de juiste proportie ligt.

 

Marjon - 41 jaar - deskundige infectiepreventie in een ziekenhuis

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 - Btw nr. NL171831615B01