Ervaringen


Als orthomoleculair therapeut en coach, met een flinke gereedschapskist aan methoden en technieken, ondersteun ik mensen met de meest uiteenlopende hulpvragen. Hierbij kun je onder andere denken aan:

Allergieën en hooikoorts Hormonale klachten Slaapproblemen
Angsten en fobieën Huidproblemen Spijsverteringsklachten
Burn-out en bore-out Maag- en darmklachten Chronische / extreme stress
Emotionele klachten Metabool syndroom Vermoeidheidsklachten
Gedragsproblemen Chronische ontstekingen Verslavingen en tics
Gewrichtsklachten Over- en ondergewicht Vruchtbaarheidsproblemen
Hart- en vaatproblemen Pre-diabetes  ......

Samen gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken en de specifieke voedingsstoffen en leefstijl die hun vitaliteit en gezondheid optimaliseren. Hieronder vind je een aantal ervaringsverhalen van mensen die ik de afgelopen jaren mocht begeleiden.

Overgewicht en ontsteking

Begin maart kwam ik bij Maaike voor een intakegesprek, het voelde meteen goed! Ik wilde graag wat kilo’s kwijt en had al veel geprobeerd... Ook van de vervelende ontsteking in m’n heup wilde ik wel eens af!

Qua voeding dacht ik dat ik al best goed bezig was, maar Maaike heeft m’n inzichten compleet veranderd! Dit was in het begin niet altijd leuk!!! Maar, met al haar theoretische onderbouwingen begrijp ik nu waar het altijd mis ging en belangrijker; wat ik moet doen om m’n doelen wel te bereiken!

Door m’n leefstijl (vooral voeding) om te gooien heb ik inmiddels geen pijn meer in m’n heup en kan ik makkelijker bewegen! Echt ongelooflijk als je bedenkt dat ik er, ondanks flink wat spuiten en fysiotherapie, 3,5 jaar pijn van heb gehad. De eerste 9 kilo ben ik ook al kwijt, superfijn! Maar, er moet nog meer af, dus ik ga door!! Met het idee dat ik Maaike altijd mag appen voor wat motivatie of tips, gaat me dat lukken! Een fijne bijkomstigheid bij dit alles is dat ik ook veel minder hooikoortsklachten heb.

Maaike, bedankt voor de hulp, de kennis die je met me gedeeld hebt en je flexibiliteit om me te helpen in m’n drukke leventje 😊

 

Bionda - 39 jaar

Rouw en verlies

Op aandringen van mijn dochter, kwam ik in contact met Maaike. Er speelden bij mij 2 verdrietige dingen namelijk onenigheid binnen het gezin, waarop ik geen vat kon krijgen en alle moeite heb gedaan om het weer goed krijgen. Ondanks dat wij hulp van een mediator hebben ingeschakeld, zijn wij er tot mijn grote verdriet niet in geslaagd de familieband weer te herstellen. Ik kon mij er niet bij neerleggen, kreeg stress van al het gepieker, het slapen ging slecht en daardoor voelde ik overdag moe en depressief.

 

Ook worstelde ik al jaren met het overlijden en gemis van mijn zus, dat een zeer grote impact op mij en mijn ouders heeft gehad. Ik wil niet in details treden maar het was geen natuurlijke dood. Hiervoor heb ik ook in het verleden hulp gehad, maar dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Over haar praten kon ik niet met droge ogen en ook bij Maaike tijdens de sessies hebben de waterlanders rijkelijk gevloeid, blijkbaar had ik het rouwproces na al die jaren nog steeds niet verwerkt.

 

Wij zijn aan de slag gegaan met de poppetjesmethode, waarbij ik in eerste instantie dacht: moeten hiermee de problemen worden opgelost? Maar, al snel kwam ik tot de conclusie dat je door deze methode een ander inzicht krijgt op de problemen waarmee je worstelt. Door de poppetjes kreeg ik inzicht dat niet alles, naar je zin is op te lossen en je je bij bepaalde problemen moet neerleggen.

 

Na elke sessie kreeg ik van Maaike adviezen, waarmee ik serieus aan de slag ging, omdat ik graag zo snel mogelijk van mijn emotionele huilbuien en slapeloze nachten af wilde. In totaal heb ik 3 sessies gehad en met de deskundige begeleiding van Maaike kan ik het leven weer aan en zie ik de toekomst zonnig tegemoet.

 

Ik kan iedereen aanraden haar hulp in te schakelen, wat ik achteraf veel eerder had moeten doen!

 

G.B. (vrouw) - 69 jaar

Vol hoofd

Mijn hoofd is in de loop van de jaren vol gaan zitten met ruis en zand, veroorzaakt  door de golven van het leven. Maar hoe ruim je die rommel op??

Na een sessie bij Maaike kwam ik achter hetgeen wat opgeruimd diende te worden, om mijn hoofd weer helder te krijgen en hoe mijn ideale opgeruimde hoofd er volgens mij uithoorde te zien. Heb tijdens de 1e sessie veel dingen uit mijn hoofd gehaald en der diverse dingen ingezet die mij belangrijk leken.

In de weken daarna merkte ik op dat ik steeds minder dingen in mijn hoofd ging plaatsen en steeds meer dingen er buiten ging zetten. Dingen die wel heel belangrijk voor me waren, maar niet zo belangrijk dat ik er de hele dag mee rond hoef te lopen in mijn hoofd. Zo bleef uiteindelijk mijn basis, datgene wat ik nodig had nog over.

 

Angeline - 54 jaar

Schuldgevoel

Ik worstelde met schuldgevoel en had ontzettend moeite om het leven weer op te pakken na het overlijden van mijn man. Mijn hoofd tolde van alle gedachten. Ik was moe, futloos, sliep slecht en had moeite om mijn werk weer op te pakken.

De sessies waren voor mij waardevol. Tijdens het eerste gesprek heb ik gelijk al mijn gedachten op tafel gegooid en dat voelde goed. Ook om de bevestiging te krijgen dat bepaalde gevoelens en gedachten normaal zijn en niet goed of fout.

Tijdens een hypnose heb ik handvaten meegekregen waar ik nog dagelijks aan moet denken en mee verder kan. Ook de aangeleerde oefeningen helpen mij om mijn hoofd leeg te maken.

Het gaat momenteel goed met mij, heb met behulp van Maaike de zo belangrijke balans gevonden. Ik ben gaan inzien dat na alles wat ik heb meegemaakt mijn leven is veranderd en dat de nodige aanpassingen vereist. Dat moet ik leren accepteren. De toekomst zie ik blij tegemoet met alle lieve mensen om me heen, ik heb m’n weer werk opgepakt en ik weet dat wanneer het weer moeilijk wordt ik altijd op Maaike terug kan vallen.

 

Joke - 55 jaar - Administratief medewerkster 

Burn-out

Ik ben, na meerdere therapieën gevolgd te hebben, uiteindelijk bij Doelgericht Coaching terecht gekomen.

 

Mijn leven stond behoorlijk op z’n kop na een flinke burn-out. Een burn-out heb je niet ineens, het is een opeenstapeling van allemaal vervelende dingen, zaken uit het verleden, zaken waarin je je niet happy voelt. In mijn geval heeft het zich jaren opgestapeld en ging het lampje ineens uit. Hyperventilerend, onzeker, nergens plezier meer in, down, het lichaam doet echt overal pijn, vermoeidheid, kortom……… best een malaise. Mijn hoofd stond niet meer stil en ik kwam er niet meer uit. Ook wil ik graag afvallen en ik werd dan ook getriggerd door de advertentie over de Virtuele Maagband. Uiteindelijk hebben we samen besloten om toch eerst mijn andere angsten aan te pakken en dat is goed gelukt.

 

Ik was van een zelfverzekerde, -bewuste, vrolijke en sportieve vrouw veranderd in een onzeker mens dat wat ze ook probeerde, het niet voor elkaar kreeg om de draad weer op te pakken. Maaike heeft me, d.m.v. haar aanpak en hypnotherapie, in laten zien dat ik het zelf toch echt in de hand heb en het ook daadwerkelijk zelf kan.

 

De sessies waren erg prettig in een rustige sfeer, alle tijd en gericht op het probleem waar ik op dat moment tegenaan liep. Hypnotherapie is zeker geen rare therapie, of eng , het is alsof je je in een fijne luie doezelstand begeeft maar daarnaast wel alles meekrijgt. Je hebt het te allen tijde nog altijd zelf in de hand.

 

Ik heb d.m.v. de handvaten die Maaike mij gegeven heeft verschillende ontwikkelingen doorgemaakt, maar het blijft steeds hard werken om te bereiken wat je graag wilt. Inmiddels sta ik weer met beide benen op de grond, heb mijn leven weer in de hand en zie het zonnig tegemoet. Met veel zaken die ik nu onderneem heb ik in mijn achterhoofd de handvaten die mij aangereikt zijn. Dit resulteert weer in kleine succesjes en zodra je merkt dat er ook weer dingen goed gaan, stapelen de succesjes zich ook weer op.

 

Ik zie de toekomst nu weer positief tegemoet, ondanks het feit dat mij het afvallen nog niet is gelukt…. Hiermee ga ik binnenkort aan de slag. Dat is weer een kwestie van concentratie op wat ik echt wil bereiken, welk doel ik voor ogen heb. De aangereikte handvaten weer gebruiken…… en ook dit gaat mij lukken!!

 

Vrouw - 51 jaar

Onvervulde kinderwens

Eigenlijk was ik niet opzoek naar therapie of coaching. Maar, na heel veel dingen te hebben gedaan, zoals acupunctuur, energetische massage, homeopathie, enz. die mij veel gebracht hebben, had ik nog niet het resultaat waar ik op hoopte. Door de ervaring van een vriendin die bij Maaike in de praktijk is geweest werd ik zo nieuwsgierig en enthousiast, dat ik Maaike mailde met mijn verhaal. Na en een telefonische kennismaking, waar ik meteen een goed gevoel bij had, hebben we een afspraak gemaakt.

 

Ik zal kort even mijn verhaal vertellen.

Wij hebben al heel veel jaren een kinderwens die helaas NOG niet vervuld is. Na ivf-behandelingen, welke helaas niet op een zwangerschap uitliepen, en een aantal natuurlijke zwangerschappen, welke helaas in een miskraam eindigden, ben je het vertrouwen in je eigen lichaam kwijt. Met als heftige uitspraak van mijn huisarts 'Ik zou me gaan richten op adoptie, want je zult nooit moeder gaan worden'. Zo, Bam Bam Bam!

 

Dan wordt er gezegd dat je het moet loslaten, een plekje moet geven. Met je gevoel weet je dat het beter is, maar in je hoofd kun je dat niet. Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd en je leeftijd gaat mee spelen, waardoor je vaak de vraag krijgt 'Hoelang zijn jullie samen?', 'Hoe lang ben je getrouwd?', 'Wordt het niet eens tijd voor een volgende stap?'...... Hierdoor genoot ik eigenlijk niet van de leuke dingen, maar liet het mijn leven beheersen. Daar was ik zo klaar mee!! Ik wilde zo graag genieten van ons mooie leven en dankbaar zijn voor de dingen die we wel hebben. Ik wilde niet kijken naar de dingen wie we niet hebben, want eigenlijk hebben we alles wat ons hartje begeerd, maar NOG geen kindje. Ik zag het juist andersom, we hebben geen kindje en verder keek ik niet.

 

Toen kwam de dag dat ik naar Maaike ging. Best spannend vond ik, maar bij Maaike aangekomen werd ik heel enthousiast door haar ontvangen. Er hing een hele fijne rustige energie en ze gaf me meteen een vertrouwd gevoel. Maaike ging mij vragen stellen naar aanleiding van ons telefoongesprek en papieren die ik moest invullen en naar haar moest terugsturen. Hierdoor had ik eigenlijk meteen zoiets van 'Jeetje zeg, denk ik zo, ik vul het eigenlijk zelf in en niemand verwacht dit van mij'.

 

Toen kwam de hypnose. Ik vond dat best spannend, maar doordat ik ook op meditatie had gezeten wist ik hoe ik moest ontspannen en ging dat heel makkelijk. Ik vond het zo'n mooie ervaring. Je was erbij, maar je onderbewuste gaf antwoord en niet je hoofd. Ik merkte meteen na mijn eerste afspraak al verschil. Ik had gevoel dat ik hele dagen een lach op mijn gezicht had en mijn ogen straalden weer (dat zag mijn omgeving). En wat ik nog het mooiste en fijnste vond was dat ik zoveel innerlijke rust voelde.

 

Wat Maaike als huiswerk mee gaf was een dagboek bijhouden, je afsluiten van alle negatieve energie door middel van spiegels en aardingsoefeningen. Door je dagboek terug te lezen zie je dat je eigenlijk meteen al stappen maakt.

 

Bij de volgende afspraak ga je de afgelopen weken doorspreken en kwamen er dingen naar boven waar ik nooit over had nagedacht, mijn angst en onzekerheid had ik overgenomen van mijn moeder terwijl ik bij haar in de buik groeide. Dit hebben wij onder hypnose aangepakt. Zo ontzettend mooi hoe dat gaat en werkt.

 

Een opdracht was ook hoe jij wilt dat jij straks bent en dat je al gaat doen alsof jij deze jij bent. Dat heeft mij enorm geholpen. Ik heb zelf ook een moodboard gemaakt van hoe ik de toekomst zie met kinderen en zonder kinderen, want het doel wat ik wilde bereiken was dat ik ongeacht de situatie gelukkig ben.

 

Dankzij Maaike heb ik mijn doel bereikt. Door mijn onderbewuste aan te pakken ben ik wie ik nu ben. Ik ben een heel gelukkig mens, wie wel ziet hoe de toekomst gaat lopen en wie ongeacht de situatie heel gelukkig en dankbaar is en echt van het leven geniet. Zelfs van de hele kleine dingen. Ik zie wat ik wel heb en kijk vooruit.

 

Ik zou iedereen Maaike adviseren. Haar als persoon, haar deskundigheid en betrokkenheid.

 

Groetjes van een heel gelukkige vrouw!!!!

 

Femke - 35 jaar

Nachtmerries en stress

Ik ben Frans, 71 jaar, van beroep metselaar en nu met pensioen. Verschillende ziektes, mijn vrouw en ik allebei kanker en ik de ziekte van Ménière, brachten veel verdriet mee en het was moeilijk om daarmee om te gaan. Het gevolg was slecht slapen, veel nachtmerries en dat was de reden voor hulp via coaching en hypnotherapie. Ik heb de sessies als zeer positief ervaren. De coach (Maaike) maakte op mij een heel kundige en rustige indruk. Ik heb gemerkt dat je, als je het wilt, nooit te oud bent om iets te leren. Ze gaf uitleg over hoe je met problemen kunt omgaan en het een keer vanuit een andere invalshoek kunt bekijken. De hypnotherapie was een heel bijzondere ervaring, het heeft me goed gedaan. Ik kan weer goed slapen, de nachtmerries zijn gelukkig weg. Ik ben rustiger geworden en kan weer verder met minder stress. Dankzij Maaike heb ik andere inzichten in het leven gekregen, waarvoor ik haar zeer dankbaar ben. Tot slot wil ik iedereen aanraden om, als er problemen zijn, met Maaike contact op te nemen. Maaike nogmaals bedankt.

Groeten Frans

 

Frans - 71 jaar 

Groepssessie 'Hoofd opruimen'

Ik vond het echt leuk! En je gelooft het niet maar het werkt dus echt! Dit is iets wat ik gisteren niet had gedacht. Ik kan de dingen echt scheiden nu en weg zetten. Heerlijk wat een rust! Hoe je het deed vond ik prettig en duidelijk. Dank je wel voor je tijd en mijn lege hoofd!

 

Sylvia - 46 jaar

Ik vond het erg bijzonder gisteren en dat het blijkbaar zo kan werken. Voelt voor mij goed; heb het idee dat alles voor nu op de juiste plek in de juiste proportie ligt.

 

Marjon - 41 jaar