Er is altijd een andere keuze


Moet je binnenkort een beslissing nemen en heb je het gevoel dat je geen keuze hebt?

 

Ga, wanneer dit het geval is, eens met je aandacht naar de keuze die je moet maken. Laat de verschillende keuzemogelijkheden aan je voorbijgaan en voel wat dit met je doet. Voel je het? Stel je dan nu eens voor dat er altijd een andere keuze is. Wat doet dat dan met je?

 

Wanneer we een probleem ervaren voelen we ons vaak machteloos, omdat we denken dat we geen keuze hebben. Echter, wat het probleem ook is, je hebt altijd meerdere keuzemogelijkheden. Problemen zijn namelijk een product van het denken, niet van de

NLP coaching bij Doelgericht Coaching in Westendorp

realiteit (John Wheeler). Door anders naar je situatie te gaan kijken, zul je ontdekken dat er vrijwel altijd meerdere keuzemogelijkheden of oplossingen zijn die je nog niet eerder hebt opgemerkt.

 

Uiteraard heeft iedere keuzemogelijkheid consequenties en om echt keuze te hebben is het belangrijk om minimaal 3 alternatieven te formuleren. Keuze uit 1 mogelijkheid is namelijk geen keuze. Keuze uit 2 opties is een dilemma, maar vanaf 3 alternatieven heb je werkelijk keuze.

 

Bij het ontdekken van nieuwe keuzemogelijkheden kun je gebruik maken van andere NLP-vooronderstellingen, zoals:

Naast deze en andere NLP-vooronderstellingen kan coaching en/of hypnotherapie je helpen bij het ontdekken van nieuwe keuzemogelijkheden, zodat je je eigen geluk kunt creëren!